Kiiralla laski lämmöt 18.2 illalla. Supistukset alkoivat 19.2 noin klo 18 aikaan, vesien menosta ei ollut täyttä varmuutta, sillä epäiltiin niiden menneen ulkona pissakäynnillä. Jossain vaiheessa iltaa Kiira sitten väsähti täysin, eikä enää jaksanut jatkaa, läähätti ja makasi vain pentulaatikossa, eikä jaksanut enää edes petata. Ennen puoltayötä päädyttiin lähtemään eläinlääkärille, jossa päädyin, että otetaan väsyneeltä Kiiralta pennut pois sektiolla. Eläinlääkäri oli sitä mieltä, että olisi turvallisesti voinut odottaa ja aamuun, mutta halusin, että homma hoidetaan samalla, eikä jäädä enää odottamaan. Leikkaus sujui hyvin, ja kolme tomeraa pentua saatiin, kaksi urosta ja yksi narttu. Kiljunta ja mönkiminen alkoi samantien, kun pennut saatiin pusseista ulos ja ruvettiin kuivaamaan niitä. Eläinlääkärillä jo piti koittaa kiivetä myös heräilevän Kiira-mamman selkään ja kömpiä ympäriinsä.

Kotona heräiltyään kunnolla, Kiira alkoi hoitaa pentuja ja onkin ollut oikein esimerkillinen äiti. Pentulaatikosta lähtee ainoastaan syömään ja pihalle, ja niistäkin on kova kiire takaisin pentujen luo. Kovin tarkkaan Kiira myös seuraa kun vaihdan pentulaatikkoon puhtaat aluset, ettei pentuja häviä vahingossa mukana.

1311863.jpg

Omat urokseni, katselevat, kuuntelevat ja nuuskuttelevat kovin kiinnostuneina olkkarin ovelta, kompostiaidanpätkän takaa pentujen ääniä ja hajuja. Kiinnostaisi hirveästi, mutta kun ei saa tulla. Ruka tuntee myös maailman tuskaa pentujen vinkuessa ja vinkuu tuossa portin takana sympatioitaan. Pienillä kun on hätä!

Nyt illasta ollut jo hiljaisempaa pentulaatikossa, kun mukulat ovat ilmeisesti pikkuhiljaa oppineet, että voi hiukan jopa kömpiä löytääkseen tissin. Aiemmin alkoi parkuna samantien kun heräsivät jos tissi ei sattunut
olemaan suoraan pienen kuonon edessä Nyt kuuluu huutoa vaan, jos joku on eksynyt toisellepuolen pentulaatikkoa.

Laitetaampa nyt loppuun vielä ne pienetkin, eli tässä ne ovat:
narttu, riista
1311864.jpg

vaaleampi riista uros
1311865.jpg

tummepi uros, todennäköisesti riista sekin
1311866.jpg