Viime päivityksestä onkin hiukan aikaa. Viikko sitten vkonloppuna käytiin vanhempieni luona Päivärinteellä ajelulla. Pennut pääsivät farkun takaboksiin isojen koirien kanssa. Yksikään ei voinut pahoin, eikä vinkunut matkalla. Päivärinteellä saivat temmeltää pennuille uusissa sisä- ja ulkotiloissa. Täällä meillä pennut ovat pentuaitauksessaan enää yksinollessa ja öisin, muuten temmeltelevät ympäri taloa. Ovat myös jo hyvin oppineet, ettei makkariin saa mennä. Meillä kun ei makuuhuone ole aikuisillekkaan sallittua aluetta. Välillä pitää laittaa pennut pentuaitaukseen rauhoittumaan, jos kierrokset alkaa olla liian korkeilla ja näkee että väsyttää, muttei malta. Pentuaitauksesta poispääsyn kanssa ollaan myös harjoiteltu hiljaisuutta. Niin kauan kuin siellä huutaa, ei meillä ole pentuja. Vasta kun hiljennytään, käydään pennut päästämässä sieltä pois. Tänäaamuna oli jo ihan hiljaista kun laitoin pennuille nappulaa aamulla turpoamaan, ennen kuin kävin antamaan niitä aitaukseen. Pitää aina aamuisin ensimmäisenä antaa aitaukseen pennuille ruoka, kun muuten  pennut ahdistelevat pois päästyään Kiiraa, jota ei enää huvita imettää.

Perjantaina pentujen punaiset er-paperit vihdoin saapuivat. Jännäsin jo, että kerkenevätkö ennen sirutusta, kun kesti ja kesti, mutta tulivathan ne sentään sieltä. Tänään pennut saavat sirut tallenteeksi.

Eilen sai pitkästä aikaa otettua kuvia pennuista. On ollut pitkään niin harmaata, ettei ole viitsinyt pahemmin kuvata. Eilen kuitenkin paistoi, joten tässä muutamia kuvasia ulkoilusta.

Kaikki partsilla
1445476.jpg

Pähkinä partsilla
1445466.jpg

Kaikki pihalla
1445465.jpg

Puska
1445473.jpg

1445472.jpg

Paju
1445469.jpg

Neidillä on jo terhakkaan pystyt korvat, pojilla tulee vähän perässä,  nyt on molemmilla "puolitangossa".
1445467.jpg

"Täällä, täällä" -kimitys saa huomion. Pennut tulevat hienosti kun niille huutelee. On sisällä opetettu pennuille, että tuo huutelu tietää aina namia ja/tai rapsuja.
1445468.jpg

Pojat
1445471.jpg

Ja vielä toisen kerran pojat
1445470.jpg

Kohta nämä pikkulinnut lähtevätkin kokeilemaan jo omia siipiään ja pyrähtävät uusiin maisemiin. Torstaina lähtevät pojat ja Kiira. Tytsä jää vielä vähän pitempään meidän luokse.